Familjecentrum på Trollhättan Stad

torsdag 22 mars 2012

Mellanmål för lite större barn


För  ett par år sedan hade vi mellanmålstema på Öppna föskolan. Mellanmål tycks vara en måltid där fantasin tryter. Därför dammar vi av gamla favoritrecept och publiserar dem på vår blogg. Testa!

Kesokakan är Mimmis favorit.(Älskar keso i alla former).
Här har vi serverat den tillsammans med fruktsallad,
morot och gurksatavar.

Kesokaka
400 gram keso
3 ägg
½ dl strösocker
½ dl vetemjöl eller dinkelmjöl
2 dl mjölk




Hur gör jag? Vispa ägg och socker lätt med handvisp. Rör ner keso, mjöl, och mjölk.
Häll smeten i en smord ugnsfast form, och ställ formen på mitten i ugnen i cirka 1 timme.
Ugn: 175 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar