Familjecentrum på Trollhättan Stad

torsdag 1 mars 2012

Barnomsog och Mångfald

Barnomsorg i Trollhättan


I tisdags var barnomsorgssekreterare Christina Roslund Hansson och informerade om att ansöka till Trollhättans olika förskolor.


Här hittar du den informations som finns på Trollhättans stads webbsida. Du kan även ladda ner ansökningsblanketter.


 Hur är du programmerad??

"Det är inte de starkaste som överlever! Inte heller de mest intelligenta
- utan de som är bäst på att anpassa sig till förändringar.

"
På torsdags eftermidagen hölls Baby öppet stängt. Vi hade öppet på förmiddagen i stället. Anledningen till detta heter Sara Lund eller Claes Schmidt som vann stora talarpriset 2010




Sara/Claes höll en inspirerande föreläsning på Hebeteatern om de normer, programmeringar och värderingar som styr våra liv. De hindrar oss från att tänka logiskt, säger Sara/Claes


Med en blandning av stand up, fakta, fiction, kreativa bilder/filmer och massor av humor konfronterade Sara/Claes oss åhörare med våra egna våra egna reaktioner och tankefel när någon bryter med vårt invanda sätt att tänka. Vi skrattade hejdlöst i tre och en halv timme och diskussionerna kommer att vara långa i morgon när vi har personalmöte, lita på det!


På de flesta större arbetsplatser arbetar vi med begrepp som mångfald, jämställdhet och oliktänkande som något positivt. Trots det låter vi rädsla, nerärvda normer och gamla tankesätt styra våra liv, Vad är normalt-Vad är onormalt?? Vem bestämmer hur du ska tänka??

Sara/Claes är övertygar oss om att motsatsen till kärlek är inte hat - det är rädsla. Rädsla är människans värsta fiende och den skapar aggression och misstänksamhet. Kärleken däremot är nyfiken och bryr sig om sina medmänniskor. Sara/Claes anser att det är upp till varje människa att välja "kärlek" eller "rädsla". Det märkliga är det väldigt många som väljer "rädsla" istället för "kärlek" och misstänksamhet istället för kommunikation. Vi stänger dörrar istället för att öppna dem.

Vi måste inse att mångfald är en förutsättning för att kunna möta de förändrar som det innebär att leva i en globaliserad värld. Sara/Claes citerar Albert Einstein:

"Det krävs ett helt nytt sätt att tänka, för att lösa de problem vi skapat, med det gamla sättet att tänka". 

Får du möjlighet gå och upplev Sara Lund/Claes Schmidt, du kommer att skratta och få flera tankeställare.

Har jag fördomar??.....inte jag inte...eller??

Vill du veta mera, så är webbadressen: www.saralund.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar