Familjecentrum på Trollhättan Stad

fredag 16 mars 2012

Föräldra träffar i vår.

Anmäl dig till träffar i Vägledande samspel i vår!!


Den april startar vi nya Föräldraträffar kring Vägledande samspel (ICDP) här hos oss på Familjecentrum.

Vi vänder oss först och främst till dig som har barn 2-4 år

Tisdag kvällar kl 17.30-19.30

DATUM: 17/4, 8/5, 22/5 12/6 och sista träffen 4/9

Ring: 495412 och anmäl dig. Kostnadsfritt

Vad är då ICDP eller Vägledande samspel som det heter på svenska?


Som förälder kan man ändå känna sig osäker och vilja ha stöd i sin roll. Det finns idag många röster som talar om hur föräldraskap ska utövas.

Vägledande samspel är ett program som fokuserar på det positiva samspelet. Det utgår från relationen mellan dig och ditt barn och att det är du som bäst vet vad ditt barn behöver.

Programmet Vägledande samspel utgår från den unika relation som just du och ditt barn har. Det är din bild av och dina upplevelser tillsammans med ditt barn som ska utvecklas. Genom att vara nyfiken på ert samspel kan förståelsen för – och kontakten med – ditt barn växa. I detta möte finns fröet till ditt barns resurser och självkänsla och er gemensamma tillit och glädje.

Programmet erbjuder dig därför positiv vägledning om er relation. Som stöd och hjälp för att uppmärksamma och utveckla er relation talar vi inom ICDP om tre dialoger. Dessa tre dialoger fördjupas med hjälp av åtta teman.

Vi kommer att beröra och diskutera dessa olika teman under sex tillfällen. Vi kommer att se på filmsnuttar, diskutera, delge av er kunskap och av vår kunskap.. Nartuligtvis kommer vi att fika.

Gå in på ICP:s hemsida så kan du läsa mer om programmet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar