Familjecentrum på Trollhättan Stad

tisdag 3 juni 2014

Utflykt till Vårviks gård.

Öppna förskolan gjorde en utflykt till Vårviks gård i den fina sommarvädret. Det kom ca 50 föräldrar och barn som tillsamman tittade på de olika djuren och fikade i solskenet.


Vet du inte vad Vårviks gård är eller vart det ligger? Dett står att läsa på Trollhättans stad webbsida.

Vårviks Gård


Vårviks Gård är en bondgård som ligger cirka 2 kilometer väster om Trollhättans centrum och har sina anor från 1600-talet. Här bedriver Trollhättans Stads Verksamhetsområde Arbetsmarknadsstöd en social och arbetsrehabiliterande verksamhet.

Vårviks GårdVerksamheten vänder sig huvudsakligen till människor som av olika anledningar varit ifrån det ordinarie arbetslivet under längre tid. Allt arbete på gården utförs utifrån ett ekologiskt tänkande. För att möjliggöra detta förmedlas en grundläggande miljökunskap till alla deltagare.
Gårdens cirka 5 hektar stora markområde brukas framför allt som betesmark åt djuren. Där odlas också blommor, giftfria grönsaker och bär på friland och i växthus. Vårviks Gård bidrar bland annat med sin kompostering, täck- och blandodling till en ekologiskt inriktad miljöstrategi i hanteringen av naturliga och lokala resurser.

Vill du åka buss hit tar du buss .. från Drottningtorget mot NÄL och stiger av vid första hållplatsen i Björndalen. Sedan går du ned för backen och vips så är du framme. Med bil kör du från centrum mot Överby och när du kommer till första rondellen efter centrum ser du Vårviks gård på vänser sida.


Om du och dina barn vill åka och titta på djure tänk på :

- Att inte klappa djuren
- Att inte mata djuren
- Att det är elstängsel runt hagarna

Här kommer lite bilder från Vårviks gård. OBS! Vi publiserar inte bilder på barn och föräldrar utan ni får nöja er med djur och natur. Bilder på föräldrar o barn finns på att se hos oss på Öppna förskolan.

Föräldrar och barn tyckte det var mycket roligt och vi planerar att göra om besöket hit till hösten.



 
 



 



 


 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar