Familjecentrum på Trollhättan Stad

måndag 5 november 2012

Nu är vi färdiga Mindfulness instruktörer!

Förra fredagen diplomerades Ingrid, Maj-Britt och Mimmi till Mindfulnessinstruktörer av Mindfulnesscenter.

Mindfulnesscenter.se

Vi har mött fantastiska kursdeltagare och ledare nere i Göteborg som delat med sig av sina erfareheter. Vår utbildning började i mars och vår gemensamma resa i Mindfulnessens otroliga värld har trots färdig instruktörsutbildning bara börjat och kommer nog aldrig att avslutas.

Förutom vår egen träning och teori i Mindfulness har vi startat flera pilotgrupper och även erbjudit Mindfulnessinfluerade stödsamtal till föräldrar. Vi är inte färdiga med gruppperna och utvärderingarna än, men vi är redan imponerade av de upplevelser och berättelser vi får från våra kursdeltagare.


Vad tänker vi nu använda vår utbildning till?
 Mindfulness ideologi och förhållningssätt passar som handen i handsken med vårt synsätt och de metoder vi använder oss av på Familjecentrum.

Vi kommer efter vår flytt till Karlstorpskolan vid årsskiftet erbjuda föräldrar i vår kommun:

  •  Mindfulness för föräldrar. Där vi med vår erfarenhet som Marte meo och med Mindfulness ger stöd i föräldrarollen. Vi hoppas på att starta flera grupper och gärna en ren pappagrupp.
  • Mindfulnessinspirerade stödsamtal enskilt eller i par.
  • Mindfulness för barn-enskilt
  • Mindfulness för personal.
Vi återkommer med mer information och hänsvisar till Mindfulnesscenters hemsida eller vår artikel om Mindfulness i denna blogg.


Fundera på att gå med en grupp efter jul och nyår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar