Vår blogg har inte varit uppdaterad på väldigt länge så nu tar vi nya tag för att försöka förbättra oss.
Nyheter för Våren
- Baby Café på Onsdagar kl 10-12 för 0-7 månader. Vi gör gipsavtryck varje gång.
- På Baby Öppet gör vi gipsavtryck en gång i månaden. (Står i programmet)
- Uteverksamheten på Måndagar startar från och med 16 Mars mellan 13.30-16.00
- Mindfulness drop in
- Tisdag 31/3 kl 17.30-20
- Onsdag 29/4 kl 17.30-20.00
- Tisdag 26/5 kl 17.30-20.00
- Det finns platser kvar i Babymassage i vår. Ring Ingrid. Tel 4945412
Här kan du läsa programmet för Öppna förskolan/Baby öppet.
För er som är nya hos oss på Familjecentrum tänkte vi presentera vår personal.
Ingrid Adolfsson
Barnsjuksköterska
Pia Andersson
Förskollärare
Camilla Schött
Förskollärare
Mariann Johansen
Lokalvårdare
Maj-Britt Svensson
Specialpedagog
Mimmi Hermansson
Socialpedagog
Här kommer lite olika recept från "Tema barn och mat" på Baby öppet.
Farmors glass
ca 4 portioner
4 msk kokt råris
1 ½ dl extra creamy kokosmjölk
2 dl fysta hallon
Gör så här;
1. Blötlägg och koa riset enligt anvisningarna på förpackningen ( uteslut saltet).
2. Mixa alla ingredienser till krämig konsistens. Konsistensens liknar en mousse och bör stå i kylen.
Creamy coconut smoothie
ca 4 portioner
2 äpplen
½ banan
1 avocado
½ dl gojibär
1½ dl extra creamy coconut milk.
Gör så här:
1. skala äpplena och dela dem i små bitar.
2. Dela bananen och avocadon i små bitar
3. Mixa alla ingredienser tillsammans tills det är slätt.
Hirsgröt med aprikoskräm
1 portion
½ skiva krossats Mjälloms Palt Tunnbröd
1 dl. vatten
½ dl havremjölk
½ dl hirsflongor
½ tsk nyponskasmjöll
1 tsk smör
1-2 tsk aprikoskräm
Gör så här.
1. Krossa paltbrödet fint med en mortel.
2. Lägg hirsflingorna, paltbrödet och nyponskalsmjölet i vattnet och havremjölken och koka i 5 min.
3. tillsätt smöret och aprikoskrämen.
Aprikoskräm
ca 8 portioner
10 aprikoser
2 dl vatten.
Gör så här:
1. Lägg aprikoserna i en kastrull med vatten så att det täcker dem.
2. Koka på medelsvag värme i ca 15 min.Ungspannkaka med morot, purjolök och lingonsylt. Ugnspannkaka Portioner: 4 1 msk smör 4 ägg 3 dl vetemjöl 8 dl mjölk 2 tsk salt 2 krm peppar 2 potatis 2 morötter 1 liten purjolök 2 dl lingonsylt till servering. Så hör gör du: 1. Sätt ugnen på 225 C. 2. Smörj en långpanna ca 30 x 40 cm ( för 4 port) med matfettet. 3. vispa ägg, mjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken. tillsätt salt o peppar. 4. skala och riv potatisarna och morötterna grovt. ansa och skiva purjolöken. 5. sätt in långpannan i ugnen några minuter så att matfettet smälter. Fördela grönsakerna i botten på långpanna. 6. Häll smeten över grönsakerna. Ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pannkakan stelnat. 7. Servera pannkakan med lingonsylt. För alla Rätten innehåller ägg. Gör glutenfri: Byt ut mjölet mot gluten fri mjölmix. Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre, soja eller risalternativ. Banan, äpple, apelsin som tillbehör.
3. Mixa tillsammans med kokvattnet tills det är slätt.
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar